Olet tässä: www.Neirol.fi > Kirjat > Kauko Tiili: Tykistöupseeri talvisodassa
Neirol-kustannus

Kauko Tiili (toim. Markku Tiili): Tykistöupseeri talvisodassa – ISBN 978-952-99521-5-1

Kauko Tiili varttui mieheksi itsenäisen Suomen parin ensimmäisen vuosikymmenen aikana Ravansaarella. Hän kävi Viipurin Suomalaisen Lyseon ja tavoitteli lehtimiehen uraa, mutta päätyi lopulta aktiiviupseeriksi vähän ennen talvisotaa. Kauko oli KTR 2:n patterin päällikkö Kyyrölässä koko sodan ajan – tai niin kauan, kunnes sieltä oli lähdettävä.

Kauko Tiili teki koko sodan ajan muistiinpanoja ja otti valokuvia. Sodan jälkeen hän jatkoi upseerin uraansa, mutta levensi leipäänsä myös kirjoittamalla kokemuksistaan. Kauko Tiili päiväsi käsikirjoituksen 1972. Talvisotaa käsittelevän osan hän kirjoitti vuoden kuluessa sodan päättymisestä muistiinpanoihinsa perustuen. Katkelmia kirjan sisällöstä on julkaistu – tosin eri muodossa – erilaisissa yhdistyslehdissä ja historiikeissa.

Laajasta käsikirjoituksesta materiaalin on valinnut Kaukon veljenpoika, Markku Tiili. Hän on myös liittänyt kirjan loppuun lyhyen kuvauksen Kaukon ja Ailin talvisodan jälkeisistä vaiheista. Kauko Tiilin muistelmien alkuosa on ilmestynyt nimellä Ravansaaren poika.


Tykistöupseerin kuvaus talvisodasta; autenttisia valokuvia, henkilöluettelo. Nidottu, 2 s. Ilmestynyt 25.2.2005.
Kustantajan vähittäismyyntihinta 25 € (sis. postikulut).
LOPPUUNMYYTY!

Tilaa suoraan kustantajalta
Suosittele ystävällesiKustantajan vähittäismyyntihinta kirjojen 'Ravansaaren poika' ja 'Tykistöupseeri Talvisodassa' yhteistilaukselle on 50 € (sis. postikulut).


© 2007 Neirol-kustannus