Olet tässä: www.Neirol.fi > Kirjat >Ritva Perttilä: Vuosisatojen saatossa - sukujen sylissä

Kustantaja: Ritva Perttilä    
     
Ritva Perttilä: Vuosisatojen saatossa - sukujen sylissä – ISBN 978-952-93921-7-9
 

Pukkilalainen Ritva Perttilä (1934) kuuluu äitinsä puolelta kahteen orimattilalaiseen sukuun, Tuisku-Camenaeus-suvun Majanderien sukuhaaraan 1635 alkaen, ja Kuivannon Eerola-Jaakkolan sukuun 1670-luvulta alkaen. Myös Ritvan isän, pukkilalaisen Torpin Perttilän esipolvet tunnetaan 1560-luvulta alkaen. Ritva sai kimmokkeen ryhtyä sukukronikan työstämiseen harrastajakirjoittajaryhmässä annetusta tehtävästä kirjoittaa isästä tai äidistä.

Ritva kirjoitti äitinsä lapsuudesta, tämän tukahdutuista tunteista ja kyyneleistään kirkkohäissään. Hän kirjoitti myös äitinsä isän, Willehard-vaarin vaurastumisesta torpparista kauppiaaksi ja talolliseksi sekä vaarin suurperheen kahdeksasta muutosta paikkakunnalta toiselle. Löytyi tarinoita, joita itsekseen leikkivä lapsi ei ymmärtänyt, mutta nyt aikuisten asioita pohtiessa aukenivat.

Tässä sukukronikassa Ritva kulkee kolmen uusmaalaisen suvun jännityskertomusta muistuttavan matkan kohti nykypäivää. Sukututkijoilta saamiinsa runsaisiin tietoihin Ritva myös nivoi esipolvien aikaista historiaa. Lyhyissä omissa tarinoissa, joista osa on julkaistu eri antologioissa, tullaan jo Ritvan aikaan, 2000-luvulle saakka.

Sidottu, kovakantinen, 300 s. Ilmestynyt syyskuussa 2017.
Neirol-kustannuksen vähittäismyyntihinta 33,00 € (sis. postikulut).


Tilaa Neirol-kustannuksesta Suosittele ystävällesi

(Yllä olevat linkit käynnistävät koneesi oletussähköpostiohjelman. Mikäli käytät esim. webmail-sähköpostiohjemia, viesti ei välttämättä lähde. Jos et muutaman päivän kuluessa saa kuittausta tilauksestasi, voit tilata kirjan lähettämällä tilauksen osoitteeseen myynti@neirol.fi)

 
© 2017 Neirol-kustannus
 
Sivu päivitetty: 02.10.2017 10:15