Olet tässä: www.Neirol.fi > Kirjat >Timo Yrjölä: Kahdeksan tornia

Neirol-kustannus    
     
Timo Yrjölä: Kahdeksan tornia – ISBN 978-952-5688-86-3
 

Talvi- ja jatkosodan aikana tuhannet naiset osallistuivat maamme puolustamiseen ilmavalvontalottina sadoissa ilmavalvontatorneissa. Ilmavalvontaverkosto kattoi koko Suomen. Virolahdella oli sotien aikana kaikkiaan kahdeksan ilmavalvontatornia. Näissä torneissa päivystäneet lotat pitivät osaltaan itäisen Kymenlaakson ilmapuolustuksen ajan tasalla vihollisen lentokoneiden liikkeistä.

Keitä olivat nuo rohkeat naiset ja minkälaista oli heidän työnsä? Näihin kysymyksiin pyrkii KAHDEKSAN TORNIA antamaan vastauksen. Kirja keskittyy pääasiassa Virolahden ilmavalvonnan kuvaamiseen viime sotien aikana. Se kertoo lisäksi Kymenlaakson asutuskeskuksien kokemista pommituksista talvi- ja jatkosodan aikana. Kirjan kuvaukset sopivat samalla myös mihin tahansa muuhun suomalaiseen pitäjään tai alueeseen, joka oli sodissamme vihollisen ilmatoiminnan piirissä.

KAHDEKSAN TORNIA tarkastelee myös Lotta Svärdin toimintaa Virolahdella ja ilmavalvonnan osuutta sen paikallisosastossa sekä valottaa ilmavalvonnan kehitystä ensimmäisestä maailmansodasta aina viime sotiemme loppuun.

Ilmavalvonnasta on kirjoitettu sangen vähän. KAHDEKSAN TORNIA on ensimmäinen kirja, joka on kokonaan omistettu tälle sotiemme tärkeälle apuaselajille. Se on samalla kunnianteko niille pelottomille naisille, jotka tekivät arvokasta työtään ilmavalvontalottina eri puolilla Suomea.


 

Nidottu, pehmeäkantinen, 236 s. Ilmestynyt kesäkuussa 2016.
Kustantajan vähittäismyyntihinta 27,50 € (sis. postikulut).

LOPPUUNMYYTY!

Tilaa suoraan kustantajalta Suosittele ystävällesi

(Yllä olevat linkit käynnistävät koneesi oletussähköpostiohjelman. Mikäli käytät esim. webmail-sähköpostiohjemia, viesti ei välttämättä lähde. Jos et muutaman päivän kuluessa saa kuittausta tilauksestasi, voit tilata kirjan lähettämällä tilauksen osoitteeseen myynti@neirol.fi)

 
© 2016 Neirol-kustannus
 
Sivu päivitetty: 29.04.2018 17:28