Olet tässä: www.Neirol.fi > Kirjat >Tapio Periäinen: Arkkitehtuurin tehtävä yhteiskunnassa

Neirol-kustannus    
     
Tapio Periäinen: Arkkitehtuurin tehtävä yhteiskunnassa – ISBN 978-952-5688-82-5
 

Kirja käsittelee rakentamaamme ympäristöä ja rakennuksia luonnontieteisiin välittömästi liittyvänä ilmiönä maapallon luonnossa. Sitä kautta on ollut mahdollista selittää mitä arkkitehtuuri on fysiikan näkökulmasta tarkasteltuna: mitä talot ja esineet ovat ja miksi ihminen tarvitsee rakennuksia ja esineitä.

Kirjassa tekijä esittää näkemyksensä käynnissä olevasta murroksesta ympäristössämme. Mihin suuntaan asumisen, toimitilojen, liikkumisen, liikennevälineiden ja muiden tarvekalujen kehitys on kehittymässä. Mitä kaupunkisuunnittelu ja arkkitehtuuri ovat ja mitä niiden tulisi olla Suomessa ja Suomen ilmastossa.

Kirjan kirjoittaja Tapio Periäinen on arkkitehti ja valtiotieteen tohtori, valmistunut arkkitehdiksi Helsingin Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 1959 (nykyinen Aalto-yliopisto) ja väitellyt tohtoriksi Helsingin yliopiston Valtiotieteellisen tiedekunnan sosiaalitieteiden laitoksessa vuonna 1969 aiheena asuminen. Ratkaisevat ainekset väitöskirjatutkimuksen tuloksiin kirjan kirjoittaja on koonnut Unescon apurahan turvin tutkijana Japanissa Kioton yliopiston arkkitehtuuriosastossa 1962-1963. Suomalaisen tiedeakatemian vuonna 1969 julkaiseman väitöskirjan nimi on Nature, Man, Architecture. Se tarkastelee ihmisen ja luonnon välisen suhteen rakennetta ja mittaamista Japanin ja Välimerenmaiden asuinrakennuksissa, puutarhoissa ja puistoissa.

 


Nidottu, pehmeäkantinen, 126 s. Ilmestynyt joulukuussa 2015.
Kustantajan vähittäismyyntihinta 27,50 € (sis. postikulut).


Tilaa suoraan kustantajalta Suosittele ystävällesi

(Yllä olevat linkit käynnistävät koneesi oletussähköpostiohjelman. Mikäli käytät esim. webmail-sähköpostiohjemia, viesti ei välttämättä lähde. Jos et muutaman päivän kuluessa saa kuittausta tilauksestasi, voit tilata kirjan lähettämällä tilauksen osoitteeseen myynti@neirol.fi)

 
© 2015 Neirol-kustannus
 
Sivu päivitetty: 06.02.2016 15:48