Olet tässä: www.Neirol.fi > Kirjat >Veikko Hyvönen: Kolme huonetta

Neirol-kustannus    
     
Veikko Hyvönen: Kolme huonetta – ISBN 978-952-5688-75-7
 

Alkusoitto enteilee
teoksen loppua.
Oraassa loistaa
lupaus viljasta.
Sama täysi elämä,
vain eri kohdat.

 

Veikko Hyvösen esikoisteoksen runot ovat syntyneet kiireettömän kirjoituksen tuloksena. Tekstien takaa voi tunnistaa niin metsäpolkua kulkevan maalaispojan kuin elämää ja maailmaa nähneen tarkkailijan. Kaaret piirtyvät välillä lyhyin aforistisin vedoin, välillä akvarellimaisina sommitelmina.

Teoksen teemat liittyvät aikaan ja elämän kerroksiin. Mennyt, nykyinen ja tuleva ovat toisiinsa lomittuneina. Näkökulma vaihtuu omasta lapsuuskokemuksesta perheenisän havaintoihin, kaukaisen savusaunan polulta kesämökin rantaan. Elämän rajallisuus haastaa tutkimaan merkityksiä, kaikkea mikä matkalla eteen aukeaa, syvänä ja ihmeellisenä.

 

Veikko Hyvönen (s. 1956) on syntyjään Kiuruvedeltä.  Opiskeluvuodet kuluivat Oulussa ja Helsingissä, missä hän valmistui fyysikoksi.  Työ kuljetti pääkaupunkiseudulta Kuopion kautta takaisin Uudellemaalle, minne perhe rakensi kodin Pornaisiin.  Polkuun on sisältynyt monia tehtäviä teollisuudessa fyysikosta konsultiksi ja koulutuspäälliköstä laatupäälliköksi.  Pisin työrupeama kertyi  iisalmelaisen Genelec Oy:n palveluksessa Helsingin toimiston käynnistämisestä markkinointipäälliköksi  ja toimitusjohtajaksi.

Tiiviin uran jälkeen tuli mahdollisuus toteuttaa jo varhain päätetty askel lukion opettajaksi  – ei virkana vaan lyhyinä sijaisuuksina.  Samalla ajankäyttö väljeni nuoruuden harrastusten elvyttämiseen ja kiireettömään kirjoittamiseen Saimaan rannalla.  Ajatuksien ja pohdintojen merkinnöistä muotoutui pikkuhiljaa kolme sarjaa runoja.

Nidottu, pehmeäkantinen, 79 s. Ilmestynyt elokuussa 2014.
Kustantajan vähittäismyyntihinta 19,80 € (sis. postikulut).


Tilaa suoraan kustantajalta Suosittele ystävällesi

(Yllä olevat linkit käynnistävät koneesi oletussähköpostiohjelman. Mikäli käytät esim. webmail-sähköpostiohjemia, viesti ei välttämättä lähde. Jos et muutaman päivän kuluessa saa kuittausta tilauksestasi, voit tilata kirjan lähettämällä tilauksen osoitteeseen myynti@neirol.fi)

 
© 2014 Neirol-kustannus
 
Sivu päivitetty: 30.07.2014 8:10