Olet tässä: www.Neirol.fi > Kirjat >Aimo Korkala: Lämmittäjänä höyryhinaajassa

Neirol-kustannus    
     
Aimo Korkala: Lämmittäjänä höyryhinaajassa – ISBN 978-952-5688-65-8
 

Täytettyään 19 vuotta Aimo Korkala meni kysymään työtä Veitsiluoto Oy:n hinaajista. Hän pääsikin lämmittäjäksi, jossa työssä viihtyi viitisen vuotta.

Tähän kirjaan hän on koonnut muistelmansa tuolta ajalta. Tarinat antavat hyvän kuvan niin lämmittäjän työstä ja työolosuhteista kuin hinaajien toiminnasta Perämerellä, viemässä puomilitkaa jokisuuhun tai tuomassa pöllitarakkaa Veitsiluotoon. Myös hörykoneiden ja koko laivankin tekniikka tulee lukijalle tutuksi sillä tarkkuudella kuin nokinaamainen lämmittäjä sen on ymmärtänyt.

Oman osansa saavat hinaajan ihmissuhteet – aluksessa asui parikin kuukautta yhtäjaksoisesti seitsemän miestä ja yksi nainen, laivan kokki. Erimielisyyksiä oli, mutta yhdessä pyrittiin työt tekemään. Mitä nyt joskus kapteeni karkasi laivastaan.

Aimo Korkalan Lämmittäjänä höyryhinaajassa kertoo todentuntuisesti kadonneesta ammatista, elämästä 1950-luvun alkupuolella. Jolloin niin miehet kuin laivatkin olivat rautaa.

 

Stora Enson Veitsiluodon tehdas on tukenut kirjan kirjoittamista.

Nidottu, pehmeäkantinen, 156 s. Ilmestyy huhtikuussa 2013.
Kustantajan vähittäismyyntihinta 22 € (sis. postikulut).


Tilaa suoraan kustantajalta Suosittele ystävällesi

(Yllä olevat linkit käynnistävät koneesi oletussähköpostiohjelman. Mikäli käytät esim. webmail-sähköpostiohjemia, viesti ei välttämättä lähde. Jos et muutaman päivän kuluessa saa kuittausta tilauksestasi, voit tilata kirjan lähettämällä tilauksen osoitteeseen myynti@neirol.fi)

 
© 2013 Neirol-kustannus
 
Sivu päivitetty: 05.04.2013 13:58