Olet tässä: www.Neirol.fi > Kirjat >Ann Vidgren: Isäni Ivan

Neirol-kustannus    
     
Ann Vidgren: Isäni Ivan - kotirintaman arkea – ISBN 978-952-5688-62-7
 

Heinäkuussa 1942 Ahokylän Harjun talon asioista huolehtivat vanhaemäntä Elma ja hänen miniänsä Martta, Elman iäkkään Juho-veljen auttaessa heitä. Avuksi talon töihin saadaan sotavanki Ivan, joka osoittautuu taitavaksi, oppivaksi ja ystävälliseksi mieheksi.

Kylän miehet, myös Martan mies Seppo, ovat rintamalla, jotkut heistä kaatuvat, jotkut palaavat kotiin haavoittuneena. Kirjeet kulkevat, vapaahetkinään kylän nuoret naiset neulovat sotilaille lämmintä paketteihin, jotkut toimivat lottina rintamalla. Säännöstely ja puute kaikesta haittaa jokapäiväistä elämää. Yhdessä kuitenkin selvitään ja saadaan maatilojen työt tehdyksi.

Seppo kaatuu muutama kuukausi ennen Helmi-tyttärensä syntymää. Muun avun puuttuessa Ivan joutuu toimimaan kätilönä. Elämä Harjulla vakiintuu, arki rakennetaan niin hyväksi kuin pystytään.

Kun sota lopulta päättyy, hartaasti odotettu rauha tuo ilon – mutta myös suuren surun.

Ann Vidgren on pääkaupunkiseudulla asuva yläsavolaisen maatalon tytär. Hän on perehtynyt laajasti sota-aikaan ja sotavankien kohtaloon kotirintamalla. Hän kuvaa kirjassaan ihmisten arkea, iloja ja suruja. Ennen kaikkea ihmisten kykyä sopeutua ja jaksaa – kun on pakko.


Nidottu, pehmeäkantinen, 200 s. Ilmestynyt 17.12. 2012.
Kustantajan vähittäismyyntihinta 22 € (sis. postikulut).


Tilaa suoraan kustantajalta Suosittele ystävällesi
Tilaa kirjoittajalta (Huom! Ei alv-erittelyä, omistuskirjoitus mahdollinen. Neirol-kustannus ei vastaa tästä myyntikanavasta.)

(Yllä olevat linkit käynnistävät koneesi oletussähköpostiohjelman. Mikäli käytät esim. webmail-sähköpostiohjemia, viesti ei välttämättä lähde. Jos et muutaman päivän kuluessa saa kuittausta tilauksestasi, voit tilata kirjan lähettämällä tilauksen osoitteeseen myynti@neirol.fi)

 
© 2012 Neirol-kustannus
 
Sivu päivitetty: 18.12.2012 12:26