Olet tässä: www.Neirol.fi > Kirjat >Antologiaryhmä: Tunne eläin

Neirol-kustannus    
     
Antologiaryhmä: Tunne eläin – ISBN 978-952-5688-51-1

Päätalo-instituutin Möllärimestari 2013 -kilpailun antologiasarjan voittaja.

Kilpailun raadin arvio kirjasta:

Teos sisältää kuuden kirjoittajan tekstejä, pääasiassa proosaa, mukana muutamia suppeita runoja. Kustakin kirjoittajasta mukana on lyhyt esittely. Ulkonaisesti kirja on varsin vaatimattoman näköinen, pehmytkantinen, sivut aika täyteen präntätty. Mutta jo kannen erikoinen kuva antaa viitteitä sisällöstä. Sisältö nimittäin on kerrassaan nappisuoritus: loistavia tekstejä toinen toisensa perään! Osa teoksen novelleista on outoja, hämärän rajamailla kieppuvia, osa scifimäisiä, osa lähenee perinteisiä kertomuksia, osa on suorastaan kauhistuttavia, mutta kaikissa on yhteistä erikoinen omaperäisyys, joka kerta kerran jälkeen yllättää lukijan ja saa nautiskelemaan kirjoittajan erinomaisista oivalluksista. Tekstit eivät tarjoa lukijalle valmiita ratkaisuja, vaan lukija kietoutuu kerta kaikkiaan mukaan tarinoihin, elää niiden mukana ja sisällä, katselee pyörein silmin ja joutuu pureskelemaan - nämä novellit ovat lukijan unelma. Kielenkäyttö on sujuvaa, erinomaista suomenkieltä, jokainen teksti on viimeistelty niin, että yhtään lapsusta ei teokseen mahdu. Teoksen muutamat runot kyllä jäävät proosatekstien varjoon, mutta jollakin tapaa nekin tuntuvat sopivan kokonaisuuteen. - Yksikään antologia ei ole toistaiseksi yltänyt Möllärimestari-titteliin, tämä oli nyt hyvin lähellä. Yhdessä romaanisarjan voittajan kanssa tämä teos olivat muusta joukosta selvästi erottuva kärki.

Tunne eläin sisältää kuuden kirjoittajan tekstejä. Novellit, proosakatkelmat ja runot kartoittavat eläimyyden ja ihmisyyden rajamaita.
Katja Järvelän ”Pyrstössä” pikkutyttö kiinnostuu naapurin poikamiehen salaperäisestä elämästä koulutehtävän innoittamana ja sukeltaa tämän pinnanalaiseen maailmaan. Merja Ilveskankaan ”Ketun” päähenkilö taas alkaa nähdä enteitä sielläkin missä niitä ei ole.

• Tero Talo on aikuinen harrastajakirjoittaja.
• Katja Järvelä on helsinkiläinen kirjoittaja, jonka leipätyö liittyy kuluttajatutkimukseen.
• Kirjoittajanimeä Amanda Nyström käyttää eläkkeellä oleva sisar hento valkoinen.
• Merja Ilveskangas on avoimin mielin ja silmin liikkuva seikkailija, joka aina silloin tällöin yllättää myös itsensä.
• P. Posio on toimistotyöläinen. Hänen teksteissään ihmiset saavat usein eläimen hahmon.
• Maili Kuortti on eläköitynyt toimittaja, jota viehättää luovan kirjoittamisen avaruus.

Kirjan kantta tehtäessä ei ele vahongoitettu eläviä eläimiä.

Nidottu, pehmeäkantinen, 162 s. Ilmestynyt kesäkuussa 2012.
Kustantajan vähittäismyyntihinta 20 € (sis. postikulut).

LOPPUUNMYYTY!

Tilaa suoraan kustantajalta Suosittele ystävällesi

(Yllä olevat linkit käynnistävät koneesi oletussähköpostiohjelman. Mikäli käytät esim. webmail-sähköpostiohjemia, viesti ei välttämättä lähde. Jos et muutaman päivän kuluessa saa kuittausta tilauksestasi, voit tilata kirjan lähettämällä tilauksen osoitteeseen myynti@neirol.fi)

 
© 2012 Neirol-kustannus
 
Sivu päivitetty: 14.01.2015 7:40