Olet tässä:  www.Neirol.fi > Kirjat > A. F. Aalberg: Lannistettu kotiseutu (toim. T. Yrjölä)

Neirol-kustannus    
     
A. F. Aalberg: Lannistettu kotiseutu (toim. Timo Yrjölä) – ISBN 978-952-5688-50-4
 

Virolahti menetti viime sodissa kunnan kaakkoisosan. Rajan itäpuolelle jäi joukko vireitä, pääasiassa merikalastuksesta elantonsa saaneita kyliä. Eräs näistä kylistä oli Paatio, suurehko saari Rautalanselän itäpuolella.

Vuonna 1955 edelleen toiminut Paation Ympäristön Kalastajainseura halusi muistaa menetettyjä kotikyliä julkaisemalla teoksen, joka sai nimekseen ”Lannistettu kotiseutu”. Kirjan kirjoittajaksi saatiin Etelä-Suomen Merikalastajain Liiton toiminnanjohtaja, taloustirehtööri A. F. Aalberg (kuvassa). Kirjan painosmäärä jäi kuitenkin taloudellisista syistä pieneksi ja se katosi markkinoilta nopeasti.

Nyt, lähes 60 vuoden kuluttua kirjan 1. painoksen ilmestymisestä, on paikallaan julkaista näköispainoksena tämä kadonneesta aikakaudesta ja elämänmuodosta kertova muistomerkki. Sen sisältö on kunnianosoitus entisille virolahtelaisille ja heidän elinkeinolleen, merikalastukselle.

”Lannistetun kotiseudun” toiseksi osaksi Timo Yrjölä on liittänyt kirjoittamansa kuvauksen A. F. Aalbergin elämästä. Aalberg teki elämäntyönsä Koivistolla ja Kotkassa merikalastajien opastajana ja puolestapuhujana. Hän toimi 42 vuotta Merikalastajain Liiton toiminnanjohtajana. Paljolti hänen ansiostaan ammattikalastus merellä on säilynyt meidän päiviimme asti, tosin parhaat päivänsä jo nähneenä.

A. F. Aalberg eli suurimman osan elämästään muualla kuin Virolahdella. Siitä huolimatta hän tunsi aina olevansa virolahtelainen. Hänen elämäkertansa julkaiseminen Virolahdesta kertovassa kirjassa on siksi paikallaan.

Nidottu, pehmeäkantinen, 218 s. Ilmestyy kesäkuussa 2012.
Kustantajan vähittäismyyntihinta 22 € (sis. postikulut).

LOPPUUNMYYTY!

Tilaa suoraan kustantajalta Suosittele ystävällesi
Tilaa toimittajalta (Huom! Ei alv-erittelyä, omistuskirjoitus mahdollinen. Neirol-kustannus ei vastaa tästä myyntikanavasta.)

(Yllä olevat linkit käynnistävät koneesi oletussähköpostiohjelman. Mikäli käytät esim. webmail-sähköpostiohjemia, viesti ei välttämättä lähde. Jos et muutaman päivän kuluessa saa kuittausta tilauksestasi, voit tilata kirjan lähettämällä tilauksen osoitteeseen myynti@neirol.fi)

 
© 2012-2014 Neirol-kustannus
 
Sivu päivitetty: 17.05.2012 9:07