Olet tässä: www.Neirol.fi > Kirjat > Ulla Welin: Isoisän tarina

Neirol-kustannus    
     
Ulla Welin: Isoisän tarina – ISBN 978-952-5688-47-4
 

Vihtori Leppänen oli aikaansaapa mies. Jo lapsena, 1870-luvulla, hänen haaveenaan oli tulla kauppiaaksi. Rippikoulun jälkeen hän lähti kotoaan Karstulasta Saarijärvelle ja sieltä edelleen Lapuan Tiisten­joen kylään kauppiaan apulaiseksi.

Pian hän perustikin oman kaupan. Ja kun vauhtiin pääsi, toisenkin, sitten myllyn, meijerin, sahan... Osallistuipa hän pankinkin perustamiseen. Intoa riitti vielä yhteisiin harrastuksiin; Vihtori puuhasi kylälle niin kansakoulua, kirkkoa, nuorisoseuraa kuin raittiusseuraakin ja toimi myös valtiopäivämiehen valitsijamiehenä.

73-vuotisen elämänsä aikana Vihtorin kaksi vaimoa synnyttivät yhteensä 19 lasta – joista Vihtori joutui hautaamaan seitsemän.

Ulla Welin on kirjoittanut isoisänsä elämän koskettavaksi tarinaksi, jossa maailma kulkee aidon tuntuisesti 1800-luvun lopun nälkä- ja sortovuosista itsenäistymisen kautta 1930-luvulle. Yhteiskunnan suuret murrokset ovat taka-alalla, mutta tuovat kuitenkin jälkensä Vihtorin perheen elämään, sen iloihin, toiveisiin ja suruihin. Kertomus seurailee tositapahtumia, hienovaraisen huumorin ryydittämänä.

Nidottu, pehmeäkantinen, 246 s. Ilmestynyt helmikuussa 2012.
Kustantajan vähittäismyyntihinta 22 € (sis. postikulut).

UUSI PAINOS TULOSSA 1.5.2021!
Tilaa suoraan kustantajalta Suosittele ystävällesi

(Yllä olevat linkit käynnistävät koneesi oletussähköpostiohjelman. Mikäli käytät esim. webmail-sähköpostiohjemia, viesti ei välttämättä lähde. Jos et muutaman päivän kuluessa saa kuittausta tilauksestasi, voit tilata kirjan lähettämällä tilauksen osoitteeseen myynti@neirol.fi)

 
© 2021 Neirol-kustannus
 
Sivu päivitetty: 13.04.2021 11:49