Olet tässä: www.Neirol.fi > Kirjat > Toivo Lyytikäinen: Isä ja Harmo
Neirol-kustannus

Toivo Lyytikäinen: Isä ja Harmo – ISBN 978-952-5688-28-3

Partalan talossa Vuolijoen rannalla eletään vuodenkierron mukaan; ja maalaistalon moninaisten töiden, kalastusretkien, koskienlaskun sävyttämien Oulun matkojen ja koulunkäynnin myötä myös nuori Aatos kasvaa kohti aikuisuuden portteja, ollakseen aikanaan valmis astumaan isä Antin jalanjäljille.

Pojasta, jossa äiti näkee taiteellista lahjakkuutta, kasvaa vähitellen isän oppien ja esimerkkien ryydittämänä toimelias, vastuunsa tunteva nuorukainen; täysivaltainen jäsen elämänpiiriin, jonka perusarvoihin kuuluu kunnioittava suhtautuminen kaikkea elollista kohtaan. Mutta samalla kun Aatoksen maailma avartuu, vähä vähältä myös maailmanpalon tummat enteet alkavat kumuta taustalla.

Talvisota syttyy; isä Antti joutuu läheisen, pitkäaikaisen työtoverinsa ja ystävänsä, vanhan Harmo-hevosen kanssa rintamalle. Elämän saa uuden, dramaattisen käänteen ja ulottuvuuden, jossa elämänarvot, uskollisuus ja velvollisuudentunto astuvat peliin ja saavat täyttymyksensä…

Isä ja Harmo on tunnetun kansankuvaajan Toivo Lyytikäisen (1928 – 2009) viimeiseksi jäänyt, postuumina julkaistu romaani. Tämä luonnon ja ihmisen perusarvoista voimansa ammentava, sitkeyttä ja elämänuskoa elävästi kuvaava teos on väkevä tilinpäätös hänen moni-ilmeiselle tuotannolleen.


Nidottu, 146 s. Ilmestynyt 29.10.2009.
Kustantajan vähittäismyyntihinta 20 € (sis. postikulut).
Tarjous: niin kauan kuin kirjoja riittää 6,05 €

Tilaa suoraan kustantajalta
Suosittele ystävällesi

(Yllä olevat linkit käynnistävät koneesi oletussähköpostiohjelman. Mikäli käytät esim. webmail-sähköpostiohjemia, viesti ei välttämättä lähde. Jos et muutaman päivän kuluessa saa kuittausta tilauksestasi, voit tilata kirjan lähettämällä tilauksen osoitteeseen myynti@neirol.fi)


Sivu päivitetty: 28.1.2011 18:24
© 2009-2014 Neirol-kustannus