Olet tässä: www.Neirol.fi > Kirjat > Vuotalon kirjoittajat: Sateenkaaribaletti
Neirol-kustannus

Vuotalon kirjoittajat: Sateenkaaribaletti – ISBN 978-952-5688-11-5

Päätalo-instituutin Möllärimestari 2009 -kilpailun antologiasarjan voittaja.

Kilpailun raadin arvio kirjasta:

Teos on 18 kirjoittajan teksteistä koottu äärettömän hienovireinen ja upea kooste. Lyhyet iskevät runot vuorottelevat lyhyiden iskevien kertomusten kanssa. Tekstit on ryhmitelty osioiksi värien mukaan otsikoituna ja teksteistä saattaa jollain tavoin aavistaa jakso-otsikon väritunnelmaa. Työt käsittelevät pääasiassa ihmisten keskinäisiä suhteita, vaihtelevia laidasta laitaan. Jotkut yllättävät, jotkut ikään kuin Iipuvat loppuunsa juuri niinkuin pitääkin. Nekin kertomukset, joissa on nk. onnellinen loppu, ovat jotenkin mollivoittoisia, ihmismielen ihmettelyä. Myös mukana oleva huumori on tummasävyistä, kyselevää, hyväksyvää. Kieli on raikasta, iskevää, toisinaan aika uskallettua ja rolsiakin, mutta elämänmaku siinäkin. Kuten myös Ilakoivassa murteen käytössä. Joka ikinen työ on huolella viimeistelty, niissä sanotaan se mikä sanottava on, ei enempää. Erittäin tasapainoinen ja korkeatasoinen antologia.

"Tämä antologia koostuu Helsingin suomenkielisen työväenopiston Vuotalon kirjoittajat -nimisen luovan kirjoittamisen kurssin osallistujien teksteistä, jotka ovat pääosin syntyneet vuosien 2006–2008 aikana. Kirja on heidän tämänhetkinen välikatsauksensa maailmasta, jonka aiempia sielunmaisemia he kuvasivat ansiokkaasti jo vuonna 2005 ilmestyneessä antologiassaan Antaa roihuta.

Kuten edellisessä kirjassa, tämänkin antologian runot, novellit ja proosaepisodit ovat usein saaneet alkuaskeleensa kurssilla annetuista tehtävistä ja teemoista. Mutta samalla tavalla kuin kaksi ihmistä ei voi koskaan nähdä maisemaa samanlaisena vaan aina omanaan, ei itseään toteuttavaa, aitoa tekstiäkään voi luoda kuin yhdellä tavalla: omallaan. Niinpä aiheet ovat lehahtaneet näiden luovien, lahjakkaiden tekijöiden käsissä lähtökohdistaan omille teilleen; luoneet moniäänisesti toisiaan täydentävien tuntojen, tapahtumien, kertomusten ja mielenmaisemien kirjon. Tämä tasokas antologia on tulos tuosta prosessista."

Kaiho Nieminen, kirjailijaNidottu, 188 s. Ilmestynyt 19.8.2008.
Kustantajan vähittäismyyntihinta 20 € (sis. postikulut).

Tarjous: niin kauan kuin kirjoja riittää 6,05 €

Tilaa suoraan kustantajalta
Suosittele ystävällesi

(Yllä olevat linkit käynnistävät koneesi oletussähköpostiohjelman. Mikäli käytät esim. webmail-sähköpostiohjemia, viesti ei välttämättä lähde. Jos et muutaman päivän kuluessa saa kuittausta tilauksestasi, voit tilata kirjan lähettämällä tilauksen osoitteeseen myynti@neirol.fi)


Sivu päivitetty: 28.1.2011 18:16
© 2008-2014 Neirol-kustannus