Olet tässä: www.Neirol.fi > Kirjat > Eija Mertanen: Toisenlaiset
Neirol-kustannus

Eija Mertanen – ISBN 978-952-5688-03-0Eija Mertanen kuvaa tarinoissaan pieniä ihmisiä, heidän karheaa elämäänsä ja kohtaloitaan. Yhteistä näiden kymmenen kertomuksen ihmisille on se, että heistä puuttuu pieni pala, joka tekee elämisen ja suhteen yhteiskuntaan ja muihin ihmisiin rosoisemmaksi. Se pala ei ole osa heidän ihmisyydestään, onpahan vain jotakin, joka saa heidät hämilleen, olemaan toisenlaisia kuin muut.

Syrjäytyneisyys, itsetunnon heikkous, kehityksen häiriö, alkoholismi, seksuaalinen poikkeavuus. Kaikki nämä antavat kohtalolle leikkikentän, joka suuntaa elämämme ja suhteemme yhteiskuntaan uudelleen. Ne vievät ihmisemme tilanteisiin, joista vain pitää yrittää päästä läpi. Armeliaisuutta ei toisenlaistemme maailmassa tunneta, heidän on otettava kohtalo aina uudestaan omiin, voimattomiin käsiinsä – niiden heistä, joilla kohtalo vielä on.

Eija Mertanen on työssään perehtynyt syvällisesti sosiaalisesti syrjäytyneiden arkeen. Nämä tarinat ovat fiktiivisiä kuvauksia siitä, mitä ihmiselle voi tapahtua – ja aivan liian usein tapahtuukin – vailla minkäänlaista moralisointia. Sillä sormen heristely ei auta silloin, kun haluaa kertoa totuuden, sen, millaista on syrjäytyneen arki.


Nidottu, 134 s. Ilmestynyt 2.5.2007.
Novellikokoelma.

Kustantajan vähittäismyyntihinta 18 € (sis. postikulut).
Tarjous: niin kauan kuin kirjoja riittää 6,05 €


Tilaa suoraan kustantajalta
Suosittele ystävällesi


© 2007-2014 Neirol-kustannus